Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive in de Pousadas en Paradores van Portugal en Spanje

Een Fly-Drive met overnachtingen in de luxe Pousadas en Paradores

Een Fly-Drive met overnachtingen in de luxe Pousadas en Paradores van Noord-Portugal en Galicië. Deze fly-drive combineert Spanje en Portugal, natuurparken, woeste kusten, zee en strand en steden als Porto, Tui, en Santiago de Compostela. De twee streken, de Portugese Minho en het Spaanse Galicië, zijn door de taal en cultuur sterk met elkaar verbonden. Tijdesn deze fly-drive overnacht u in de mooiste en luxe hotels van Spanje en Portugal. De paradores in Spanje en pousada's van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Hoogtepunt van deze fly-drive door het Noorden van Portgual en Galicië is ongetwijfeld Santiago de Compostela, eindpunt van vele pelgrimstochten. De parador ligt naast de beroemde kathedraal.

Reisschema in het kort

Dag 01 Aankomst op Porto - Guimarães

Dag 02 Guimarães

Dag 03 Guimarães - Amares

Dag 04 Amares - Valenca

Dag 05 Valenca - Pontevedra

Dag 06 Pontevedra - Santiago de Compostela

Dag 07 Bezoek aan Santiago de Compostela

Dag 08 Santiago de Compostela - Vilalba

Dag 09 Bezoek aan Vilalba

Dag 10 Vilalba - Ourense

Dag 11 Bezoek aan Ourense

Dag 12 Ourense - Brangança

Dag 13 Bragança - Alijo

Dag 14 Alijó - Porto

Dag 15 Porto - vertrek Porto luchthaven

In het kort

Noord-Portugal + Galicië (Noord-Spanje) | Verblijf in de luxe Pousadas en Paradores | Santiago de Compostela, Porto, Douro-vallei | 15 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 1445,--  

Kaart route Noord-Portugal & Galicië

Accordion met info over de reis Fly drive Noord-Portugal en Spanje (Galicië)

Uitgebreide reisschema

Uitgebreide reisschema Fly drive Noord-Portugal en Galicië

DAG 01 AANKOMST - PORTO

Aankomst op het vliegveld van Porto, ophalen huurauto en een korte rit naar Guimarães.

DAG 02 VERBLIJF IN GUIMARÃES

Het historische centrum van Guimarães is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad zit namelijk vol historische herinneringen en erfgoed. Het kasteel van Guimarães is verbonden met de stichting van het koninkrijk waardoor Guimarães voor de Portugezen een bijzondere symbolische waarde heeft. Wilt u een prachtig uitzicht over de stad zien? Pak dan de auto en rijdt naar de heuveltop van Monte da Penha, Dit is één van de meest indrukwekkende uitzichten van het noorden van Portugal.

DAG 03 GUIMARÃES – AMARES

Vandaag heeft u ruim de tijd om de historische stad Braga te bezoeken, het 'Portugese Rome' vanwege de vele kerken en kloosters. Buiten het historische centrum ligt de beroemde Bom Jesus Kerk met de befaamde trappen. Daarna kunt u een bezoek brengen aan Ponta de Lima en Ponte da Barca om via Terras de Bouro naar Amares te rijden.

DAG 04 AMARES – VALENÇA

Hèt nationale park van Portugal is Peneda Gerês. Het park is beperkt per auto toegankelijk maar we hebben voor u een mooie route uitgezet. Er zijn tevens diverse wandelmogelijkheden. Langs de rivier de Minho komt u uiteindelijk aan in Valença, een oude stad met een fortificatie waar ook de pousada ligt.

DAG 05 VALENCA – PONTEVEDRA

Rustig aan en langs de kust via A Guarda en Baiona rijdt u naar Pontevedra waar u overnacht midden in het historisch centrum. Vergeet niet een rondwandeling te maken in deze stad die dateert uit de romeinse tijd.

DAG 06 PONTEVEDRA – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Eén van de hoogtepunten van deze fly drive is ongetwijfeld het bezoek aan Santiago de Compostela, het eindpunt van vele pelgrimsroutes. Op het plein voor de imposante kathedraal is het altijd gezellig druk met een uitgelaten sfeer. In de voormalige herberg en ziekenhuis 'Los Reyes Católicos' is thans de parador gevestigd.

DAG 07 VERBLIJF IN SANTIAGO DE COMPOSTELA

Voldoende tijd vandaag om de stad te leren kennen. Allereerst de parador zelf want ook die is een bezienswaardigheid op zich. Uiteraard de kathedraal van Santiago maar vergeet ook niet lekker door de stad te dwalen en de sfeer te proeven.

DAG 08 SANTIAGO DE COMPOSTELA – VILALBA

Op uw gemak en met een omweg b.v. via A Coruña lekker binnendoor naar Vilalba. U blijft daar twee nachten zodat u ruim de tijd heeft de omgeving te verkennen.

DAG 09 VERBLIJF IN VILALBA

Geniet van de regionale Galicische cultuur en architectuur. De noordelijke kust is indrukwekkend en ruig met mooie baaien en verlaten stranden.

DAG 10 VILALBRA – OURENSE

Onderweg raden we u zeker even aan in Lugo te stoppen. Het historisch centrum is ommuurt met een 2 km. lange muur waar u in z'n geheel overheen kunt lopen. Binnen door door een schilderachtige vallei komt u in een van de mooiste paradors, het klooster van San Estaban, gelegen bovenaan een diepe kloof.

DAG 11 VERBLIJF IN OURENSE

Een leuk tochtje door de schilderachtige vallei van de rivier de Sil of een lekkere wandeltocht zijn één van de mogelijkheden. Aan het eind van de dag kunt u lekker nagenieten in de spa van het hotel en het prachtige restaurant.

DAG 12 OURENSE – BRAGANÇA

Vanuit Ourense rijdt u Portugal weer in door het natuurpark de Montesinho. Een niet zo bekend natuurgebied met oude dorpjes waar de tijd even stil lijkt te hebben gestaan. Na een bezoek aan het park komt u aan in Bragança. Vanuit de pousada heeft u een prachtig gezicht op de oude ommuurde vesting en het kasteel; zeker een bezoekje waard.

DAG 13 BRAGANÇA – ALIJÓ

Vanaf Bragança zuidwaarts richting de rivier de Douro. Een belangrijke rivier, want langs de Douro groeien de druiven voor o.a. de Port-wijn. Iets ten noorden van de Douro ligt het beroemde Palácio de Mateus, beroemd vanwege de rose-wijn in de befaamde buikflesjes.

DAG 14 ALIJÓ – PORTO

U vervolgt uw reis langs de Douro tot aan Porto. Tijd genoeg om nog even van de sfeer te proeven. Wist u trouwens dat Porto ook uitstekende stranden heeft? Wilt u nog een paar dagen blijven dan kan dat uiteraard ook.

DAG 15 VERTREK PORTO

Einde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

Overnachtingen

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

2 nacht(en)Pousada Santa Marinha Guimarães
1 nacht(en)Pousada Santa Maria do Bouro Amares
1 nacht(en)Pousada São Teotónio Valença
1 nacht(en)Parador de Pontevedra Pontevedra
2 nacht(en)Parador de Santiago de Compostela Santiago
2 nacht(en)Parador de Vilalba Vilalba
2 nacht(en)Parador Santo Estevo Ourense
1 nacht(en)Pousada São Bartolomeu Bragança
1 nacht(en)Pousada Barão de Forrester Alijo

1 nacht(en)

Pousada Palacio de Freixo Porto

Beschrijving van de Pousadas en Paradores

De Pousadas (Portugal) en Paradores (Spanje)

Pousada Santa Marinha, Guimarães

Het Penha park, de kleine tuinen, de rijke Portugese tegels, de kloosters, de balkons en terrassen tezamen met de grandioze keuken en wijnen maken dat u hier bijna niet meer weg wilt. Nadat het Augustin klooster uit de 12e eeuw herbouwd en gerestaureerd was, heeft het in 1985 de Nationale Architectuurprijs ontvangen.

Pousada Santa Maria do Bouro, Amares

Voor de restauratie was deze pousada een klooster en dat is nog goed te zien. Het restaurant is is nog op de plaats waar eens de monniken aten. In de oude kloostertuin is het heerlijk rustig toeven. Verderop is een zwembad gecreeërd dat omzoomd is door aarden wallen, waardoor u altijd beschut ligt. Amares ligt  in het hart van de Minho,  tussen Braga en de bergketen Gerês. Pousada Santa Maria do Bouro is een absolute aanrader.

Pousada São Teotónio, Valença

Spanje is letterlijk aan de overkant. U kunt genieten van het geweldig uitzicht en het rustgevende geruis van de Minho rivier. Aan beide kanten groeien druiven tegen de hellingen voor een aantal bijzondere wijnen. De kleine pousada, met slecht 18 kamers, is daar ooit speciaal gebouwd vanwege de geweldige ligging: naast de restanten van de stadsmuren op de hoogste plek van het oude gebied van Valença do Minho.

Pousada São Bartolomeu, Bragança

Bragança wordt vaak overgeslagen vanwege de Noord-Oostelijke ligging; ca. 30 km van Alcanices-Quintanilha, de grens met Spanje. Echter als u er eenmaal geweest bent, zult u deze plaats nooit vergeten. Het is één van de meest interessante middeleeuwse stadjes van Portugal. Pousada São Bartelomeu is gelegen op de top van een heuvel van de Nogueira bergketen. U heeft hier een groots uitzicht over het de stad en omliggende landerijen.

Pousada Barão de Forrester, Alijo

De nabijgelegen Douro rivier nodigt de gasten uit om boottochtjes te maken en te genieten van het mooiste landschap van Portugal. De pousada is gelegen in het oude dorpje Alijó, het hart van de Douro wijnregio, vlakbij de beroemde "quintas". Het is de meest perfecte plaats om te te zien hoe de bekendste wijn ter wereld wordt gemaakt: de port-wijn.

Pousada Palácio do Freixo, Porto

Pousada Palácio do Freixo is een exemplarisch voorbeeld van de Portugese architectuur uit de barokperiode. Het paleis (ontworpen door architect Nasoni) is gebouwd rond 1742. Het is een belangrijk monument van de stad Porto en is dan ook in 1910 als nationaal monument bekroond. Het bijzondere is echter dat de pousada ook gebruik heeft gemaakt van het industiële complex dat ooit naast het paleis is gebouwd.

Prijzen Fly drive in de Pousadas en Paradores van Portugal en Spanje

Reiscode: PTFD011
Vertrek ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks.. ..dagelijks..
startdatum 01-04-2021 09-04-2021 20-04-2021 07-05-2021 01-06-2021 01-07-2021 13-07-2019 01-08-2021 01-09-2021 16-09-2021 01-10-2021 12-10-2021
einddatum 08-04-2021 19-04-2021 06-05-2021 31-05-2021 30-06-2021 12-07-2021 31-07-2021 31-08-2021 15-09-2021 30-09-2021 11-10-2021 31-10-2021
15 dagen zonder vlucht 1460 1445 1495 1460 1465 1680 1750 1880 1820 1515 1460 1490
Toeslag eenpersoonskamer 1925 1930 1970 1940 1970 2070 2160 2245 2170 2065 1970 2000
Toeslag extra bed 860 830 860 830 860 910 940 960 910 885 860 895

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

De (prijs)klassen staan voor de boekingsklassen voor de vluchten, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en vertrekperiode. Vanzelfsprekend proberen wij altijd eerst de goedkoopste boekingsklasse te boeken voor u.Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur 7x 24 uur cat. B, vb. Hyundai Getz/AC/4DRS (indien u kiest voor een vroege vlucht heen en een late vlucht terug, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling).

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis naar Lissabon, optioneel bij te boeken.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende).
  • De bestuurder dient minimaal 24 jaar te zijn. Is de bestuurder onder de 24 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan uitkijken naar een ander verhuurbedrijf.

Noord-Portugal

Noord-Portugal, de regio waar het land Portugal is gesticht. Waarschijnlijk wel de bekendste stad uit dit noordelijke gebied is Porto. De stad die erkent is als Werelderfgoed, met een schitterend historisch centrum en waar al eeuwen lang de Portwijn wordt vervoerd naar alle hoeken van de wereld. De regio wordt doorkruist door de Douro rivier, omringt door een prachtig landschap dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het Douro gebied is een van de drie wijngebieden in het noorden, samen met de trás-os-Montes en de Vinho Verde. Verder wordt Noord-Portugal gekenmerkt door verschillende natuurparken en historische steden. Steden als Guimarães, Viana do Castelo, Vila Real en Braga herbergen allerlei soorten erfgoed zoals eeuwenoude kastelen, kerken of kloosters. Nog tamelijk onbekende gedeeltes zijn de stranden nabij Porto. Met name het plaatsje Espinho is een uitstekende locatie voor een strandvakantie. Portugal staat mede bekend om zijn landhuizen; de Quinta's & Casas. Veel van deze typerende Portugese huizen zijn te vinden in Noord-Portugal waarvan een groot gedeelte zich bevindt in of rondom het plaatsje Ponte de Lima. Noord-Portugal is ideaal voor wandelvakanties en het gebied behoort ook tot een van de mooiste wandelgebieden van Europa. Een aanrader is Nationaal Park da Peneda-Gerês. Gelegen in het uiterst noorden van Portugal tegen de Spaanse grens aan, is dit het oudste natuurpark van Portugal. De Montesinho, do Alvão en do Douro Internacional zijn de andere natuurparken in het noorden en zijn ook stuk voor stuk een bezoek waard. 

Meer video

Pousada Guimarães

Parador de Pontevedra

Parador Sto Estevo

Parador de Santiago

Pousada de Amares

Pousada de Bragança

Pousada de Porto

Gastronomie en tradities van deze fly en drive Portugal en Spanje

Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die dit gebied zo uniek maken.Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Klik op de link als u meer wilt weten over het verblijf in Pousadas en Paradores, het historische en culturele erfgoed van Portugal en Spanje.

De Pousadas van Portugal

De Paradores van Spanje