Skip to main content

Fly drive Wijn- en wandelvakantie in de Douro Vallei

Fly en drive Wijn- en wandelvakantie

De mooiste wijn- en wandelvakantie in de Douro vallei

Een speciale wijn- en wandelvakantie in het noorden van Portugal (Dourogebied). Tijdens uw verblijf leert u alles over Port en Dourowijnen; de geschiedenis, het klimaat, de regels en de verschillende vinificatiemethoden. Uiteraard krijgt u een rondleiding door een wijngaard en een adega met een uitgebreide port(wijn)proeverij.

Uw diner is iedere avond voorzien van een ander wijnarrangement.Gedurende de hele week is er aandacht voor Port en zullen bijna alle types geproefd worden. Afhankelijk van bv. het weer of persoonlijke wensen is het programma in een andere volgorde te doen. De 3 wandelingen zijn ca. 12 km lang.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Porto - Provesende/Pinhão
Dag 02Wandeling 1: wandeling in de Pinhão vallei
Dag 03Wandeling 2: wandeling door de wijngaarden
Dag 04Boottocht over de Douro, rondleiding en proeverij
Dag 05Vrije dag
Dag 06Wandeling 3: over de toppen van de heuvels naar Pinhão
Dag 07Treinreis langs de Douro
Dag 08Provesende/Pinhão - Porto - vertrek

Kaart Fly drive Wijn- en wandelvakantie Douro Vallei

Uw gastvrouw en gastheer in Provesende

U verblijft in het prachtige grote (tradionele) huis van Jet Spanjersberg en Ronald Weustink, de Nederlandse eigenaren. Gepasioneerde mensen die elkaar in de horeca hebben leren kennen. Jet was hoofd huishouding bij Hotel New York in Rotterdam en Ronald werkte bij een wijnhandel. In 2001 kozen zij voor een nieuw avontuur in Noord Portugal, waar zij tot eind 2015 op Quinta do Passadouro, een bed & breakfast runden. Inmiddels hebben zij hun eigen huis in Provesende verbouwd tot en prachtig vakantieverblijf en er zijn inmiddels verschillende appartementen gemaakt. Provesende is een echt  authentiek Douro-dorp in de heuvels van de Douro valei met uitzicht over de beroemde wijngaarden.

Portugal | Expect the Unexpected

A taste of Portugal | A land of wine